Historiaa!

Historia, Joka on vielä ajankohtaista tänäkin päivänä!

 

MANSEN ELÄKKEENSAAJAT ry 

on virkeä toimiva yhdistys Tampereella!

 

Yhdistys on perustettu vuonna 1974 jolloin yhdistyksen nimenä oli 

"TAMPEREEN KUNNALLISET ELÄKELÄISET ry".

Jäsenistön lisääntyessä ja yhdistyksen liityttyä Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:ään, katsottiin jäsenistön keskuudessa tarpeelliseksi muuttaa yhdistyksen nimeä ja sääntöjä kotikaupunkimme mukaiseksi eli yhdistyksen nimeksi tuli

 

 MANSEN ELÄKKEENSAAJAT ry.

 

Yhdistys on alusta asti järjestänyt sellaista kerhotoimintaa joka kiinnostaa jäsenistöä ja kerhojen lukumäärä on jatkuvasti lisääntynyt. Perinteisiä kerhoja kuten laulukerho,askartelukerho, posliininmaalaus ovat edelleen mukana. Lisää kerhoja on tullut mm.vesijumppa,kuntosalit,tuohikerho,tietovisailut ja keilailu.

 

Matkailu on alusta asti ollut kiintoisaa. On tehty matkoja naapurimaiden lisäksi, Euroopassa sekä kotimaassa. Usein on matkattu Posiolle Livohkaan syksyisin marjaretkelle!

 

Yhdistyksen täyttäessä 30v,silloinen Liiton puheenjohtaja Hilkka Häkkilä mainitsi puheessaan seuraavaa

" Kunnissa pitäisi myös tasapuolisesti huomioida ja tukea sitä työtä mitä eri eläkkeensaaja järjestöissä tehdään. Eläkkeensaajien yhdistysten toiminta ei ole yhtään sen vähempiarvoista kuin esim. eri urheilujärjestöjenkään. Pitäisi viimeinkin ymmärtää se, että erilainen virkistys-sosiaalinen toiminta vähentää kunnissa monen ikäihmisen terveydenhoidon kustannuksia. Eri eläkejärjestöt ovat tässä toiminnassa olleet tiennäyttäjiä."

Kunniapuheenjohtaja VEIKKO LAHTI

 

 

 

 

 

 

       

Veikko Lahti